Să vorbim despre violență în familie

Sunt Oana Sandu și sunt reporter la DoR. Anul acesta fac 15 ani de jurnalism, timp în care am intervievat probabil mii de oameni și am scris despre zeci de subiecte, printre care: sărăcie și discriminare, autism, box feminintezaure monetare sau urmările incendiului Colectiv.  

În ultimii ani, am devenit interesată de problemele cu care femeile din România se confruntă, de la sistemul de nașteri, la maternitate, inegalitate de gen și violență în familie. Recent, am scris povestea Nicoletei Botan, o femeie de 39 de ani, mamă a doi copii mici și directoarea unei grădinițe private din București. Acum un an Nicoleta a fost ucisă de soțul ei, deși avea un ordin de protecție împotriva lui. 

De luna aceasta scriu despre cum putem găsi, ca societate, soluții împotriva violenței în familie. Caut idei ale organizațiilor neguvernamentale, ale sistemului public și ale specialiștilor despre cum putem preveni și combate violența domestică. 

Ca parte din acest proces, încep un newsletter bilunar în care voi povesti ce documentez și scriu, ce găsesc pe teren, cum reușesc alte țări să lupte împotriva violenței în familie și a inegalității de gen. 

Dacă vrei să afli mai multe despre violență în familie dar și despre procesul meu de documentare din următoarele luni, te invit să te abonezi la newsletter.
* indicates required
Email Marketing Powered by Mailchimp